Help ouders bij de hechting tussen ouders en kind. Geaccrediteerd met 3 punten.

Een veilige hechting is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Een kraamverzorgende met voldoende kennis, een juiste houding en een prettige manier van begeleiden kan ouders helpen met een goede basis voor de rest van het leven van hun kind. De online cursus 'Aandacht voor hechting in de kraamzorg' leert jou als kraamverzorgende hoe je ouders helpt bij een goede basis voor de hechting. In 5 hoofdstukken leer je wat hechting is en hoe je ouders hierbij kunt ondersteunen. 

De online cursus ‘Aandacht voor hechting in de kraamzorg‘ is een volledige online cursus waar je je verdiept in hechting tussen ouder en kind en waar jij op let als kraamverzorgende. De cursus is vooral gericht is op verwerven/aanleren van kennis. Na succesvolle afronding ontvang je 3 accreditatiepunten.

Voor wie? 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kraamzorg en specifiek voor de kraamverzorgenden. 

Leerdoel KCKZ 

De cursist toont aan voldoende kennis te hebben over hoe hechting tot stand komt en weet hierbij te ondersteunen.

Competenties 

Voor deze cursus gelden de volgende competenties: 

  • Kennis van hechting. 
  • Vaardigheid om hechting te stimuleren. 
  • Kennis en kunde om in gesprek te gaan met de ouder(s).

Online theorie 

Voor het volgen van deze online cursus heb je ongeveer drie uur nodig. Om de kennis op te doen en hiermee te oefenen. Je kunt de cursus doorlopen op een moment dat het jou uitkomt. De cursus is geschikt voor computer, laptop of tablet. Na het geheel doorlopen van de cursus en het behalen van de toets ontvang je een bewijs van deelname en 3 accreditatiepunten. 

Schrijf jij je in voor deze online cursus? Vul op het registratieformulier je KCKZ-nummer in voor een snelle verwerking van je accreditatiepunten. 

KCKZ accreditatietermijn 

Voor kraamverzorgenden met de accreditatietermijn 2019-2023 vallen de punten in categorie 'C Verdieping algemene onderwerpen'. 

Wat leer ik?

De online cursus bevat de volgende hoofdstukken: 

Hoofdstuk 1: De ontwikkeling van een kind

Dit hoofdstuk behandelt verschillende ontwikkelingsgebieden van een kind. Tevens wordt de relatie tussen hechting en de ontwikkeling van een kind toegelicht.

Hoofdstuk 2: Tips voor een veilige hechting

Dit hoofdstuk behandelt de ideale situatie voor een veilige hechting. Je krijgt als kraamverzorgende tips waarmee je de ouder kan helpen om een veilige hechting te stimuleren.

Hoofdstuk 3: Risicofactoren voor een onveilige hechting

Dit hoofdstuk behandelt de risicofactoren voor een onveilige hechting. Je krijgt als kraamverzorgende tips aangereikt over hoe je het beste kan handelen als je risicofactoren signaleert in het gezin.

Hoofdstuk 4: Praten met de ouders

Dit hoofdstuk behandelt hoe je als kraamverzorgende het beste communiceert met de ouder. Er wordt ingegaan op jouw communicatieve vaardigheden. Daarnaast is er aandacht voor organisaties waar ouder en kind terecht kunnen als er andere hulp voor het gezin nodig is.

Hoofdstuk 5: Een ouder kind

Dit hoofdstuk behandelt de rol van een ander jong kind in het gezin met betrekking tot een veilige hechting.

Annulering 

Voordat je de cursus aanschaft, wijzen we je graag op de algemene voorwaarden.