De cursus was voor iedereen toegankelijk. Je gaat naar huis met het gevoel écht eerste hulp te kunnen bieden. Wim T
Livis verzorgt het gehele traject en geeft BHV en EHBO trainingen voor jeugdzorg organisaties op lokatie, geheel op maat.
Iedere jeugdzorg organisatie is uniek en heeft zijn eigen opleidingsvraagstukken als het gaat om veiligheid. Livis speelt hierop in en kan geheel op maat een oplossing aanbieden door een incompany-cursus te organiseren. Samen kijken we naar de beste oplossing, volledig afgestemd op jouw organisatie en situatie. Geheel ingericht voor de jeugdzorginstantie of organisatie.
De cursussen kunnen wij verzorgen bij jullie op locatie of op één van de Livis-locaties. Tijdens de cursussen gaan we praktijkgericht aan de slag en zullen we de eigen praktijk van de jeugdzorgmedewerkers aan bod laten komen. Daarnaast ontzorg Livis en krijg je toegang tot een eigen partnerdashboard waarin de cursisten gevolgd kunnen worden en waar je diverse managementrapportages uit kunt halen.
'Wij kunnen de gehele cursisten-administratie uit handen nemen, dat scheelt veel tijd!"
Waarom incompany?
- Advies en cursussen op maat voor de jeugdzorg organisatie
- Erkende/geaccrediteerde cursussen met wettelijk erkende certificaten
- Op eigen locatie trainen of op een Livis-locatie
- Ontzorging, wij verzorgen de cursisten-administratie
- Flexibiliteit; wij kunnen cursussen op korte termijn inplannen
- Snelle inzage in de cursusvoortgang
- Inzicht in de geldigheid van de certificaten en diploma’s
- Vast aanspreekpunt
Neem contact met ons op en we maken een voorstel op maat voor jouw (jeugd)zorg organisatie.
Ons aanbod op maat
Neem contact op en we bespreken wat de best passende oplossing is om jouw (jeugdzorg)organisatie en mensen op te leiden en te ontzorgen. Geheel op maat en op lokatie naar keuze.
Meer informatie?
Neem contact op met Joost Loeve of Eveline Buskermolen voor een goed gesprek over de mogelijkheden:
Bel 0854878900
Goed om te weten: Wat zegt de wet over BHV en EHBO bij bijvoorbeeld Jeugdzorg organisaties.
Als de veiligheid van werknemers en bezoekers in gevaar is, is het de taak van de bhv'ers om letsel en schade zoveel mogelijk te voorkomen. Bhv voor de jeugdzorg gaat in ieder geval over:
- Eerste hulp bij ongevallen.
- Voorkomen en bestrijden van brand.
- Alarmeren en evacueren van medewerkers en andere aanwezigen in geval van nood.
Wie is verantwoordelijk voor BHV?
De werkgever is verplicht om de bhv goed te regelen. Hoe dit moet, hangt onder meer af van de aard en omvang van de organisatie (bekijk hier het artikel: Hoe organiseer ik goede BHV en EHBO). De or/pvt heeft instemmingsrecht over de organisatie van de bhv. In organisaties met minder dan 10 werknemers moet de werkgever overleggen met de werknemers. Voor het beoordelen van de situatie op het gebied van bhv kun je de Risicomonitor gebruiken.
Wie voert uit?
De organisatie van de bhv is niet overdraagbaar aan de bhv'ers. De uitvoering van de bhv is wél overdraagbaar. Bij een calamiteit, zoals een brand of ongeval, verlenen de bhv'ers snel en doeltreffend hulp, totdat de professionele hulpverleners hun taken overnemen. De werkgever wijst de taken van de bhv'ers toe aan de werknemers. Zij krijgen daarvoor een opleiding en voeren bij calamiteiten het bedrijfsnoodplan uit. In kleine organisaties kan de werkgever zelf de bhv'er zijn. Eén van de collega's is dan zijn vervanger bij afwezigheid.
Rol werknemers
De werknemers moeten de aanwijzingen van de bhv'ers opvolgen. Ook moeten ze gevaarlijke situaties melden aan hun leidinggevende of de bhv'er. Enkele voorbeelden:
- Vluchtwegen zijn geblokkeerd of niet goed gemarkeerd.
- Medewerkers weten niet wat ze moeten doen bij calamiteiten.
- Er zijn geen blusmiddelen en EHBO-materialen beschikbaar.
- Noodnummers zijn niet bekend.
Rol preventiemedewerker BHV
De preventiemedewerker adviseert over veiligheid en gezondheid en dus ook over bhv. De preventiemedewerker kan en mag ook bhv'er zijn, maar dat hoeft niet.
Wetgeving rondom BHV
In de Arbowet vind je globale aanwijzingen voor de organisatie van bhv. Voorschriften over brandveiligheid vind je in het Bouwbesluit en het besluit Brandveiligheid. Meer weten? Kijk dan op www.wetten.nl en zoek in de Arbowet op 'bedrijfshulpverlening'.